Riboks

> ABOUT US

PROFIL KOMPANIJE

Kompanija DTD Ribarstvo postoji od 1952. godine, osnivanjem preduzeća „Šaran“ iz Petrovaradina, registrovanog za uzgoj i prodaju šarana i ostalih slatkovodnih vrsta riba. Sadašnji naziv kompanija je dobila 1978. godine.

DTD Ribarstvo 2006. godine, sa potpunom privatizacijom postaje i vodeći distributer ribe u Srbiji.Od tog perioda do danas DTD Ribarstvo radi na konstantnom povećanju ponude svojih proizvoda, širenju prodajne mreže i pristupanju novim tržišnim segmentima. Modernom tehnologijom i kontrolom sirovina i finalnih proizvoda, kompanija je usmerena na dobijanje vrhunskog kvaliteta proizvoda.

Lanac proizvodnje počinje poljoprivrednom proizodnjom na 4.120 ha plodnih oranica u Vojvodini – Lovćenac, Bantsko Aranđelovo, Kelebija.

Druga karika je svakako Pogon za proizvodnju ekstrudirane i peletirane hrane koji je otvoren 2010. godine u Bačkom Jarku, a odakle se na tržište riblja hrana plasira pod robnom markom Riboks.

Akvakultura, tradicionalna delatnost kompanije od dana njenog osnivanja, se odvija na proizvodnoj vodenoj površini od 690 ha jezera, na dve lokacije u Vojvodini – Jazovo i Srpski Miletić.

FABRIKA ZA PROIZVODNJU RIBLJE HRANE

Kompanija je 2010. godine izgradila pogon za proizvodnju ekstrudirane i peletirane riblje hrane , odakle se proizvodi na tržište plasiraju pod robnom markom Riboks. Fabrika ima kapacitet 10.000 – 12.000 t ekstrudirane ili 12.000 -15.000 t peletirane riblje hrane.

Dugogodišnje iskustvo u gajenju ribe, uz najmoderniju tehnologiju i kvalitetnu sirovinu, omogućilo je da se napravi široka paleta visokokvalitetne riblje hrane, prilagođe za uzgoj ribe u različitim uzrastima sa odličnom konverzijom.

Tok proizvodnje je vertikalan na četiri nivoa. Prednosti Riboks linije su pulverizer, DDC kondicioner i dvopužni ekstruder. Ovi elementi omogućavaju bolju teksturu i svarljivost hrane, kao i najvišu iskorišćenost hranljivih sastojaka.

Riboks hrana ima izuzetnu dugu postojanost u vodi jer se sušenje vrši iz jezgra proizvoda, na traci dužine 40m, na optimalnoj temperaturi. Vacuum couter omogućava ujednačenu zamašćenost hrane, manju poroznost i proizvodnju hrane sa visokim procentom masti.

Linija za proizvodnju Riboks je maksimalno automatizovana, čime se osigurava precizno doziranje komponenata i ujednačenost kvaliteta gotovog proizvoda.

U proizvodnji Riboks hrane koriste se najkvalitetnije sirovine.

 

proteini_animalnog_porekla

Riboks se proizvodi sa ribljim brašnom od plave ribe. Za razliku od ribljeg brašna od bele ribe, riblje brašno od plave ribe sadrži visok nivo prirodnog lizina – najznačajnije aminokiseline za ribu, koja doprinosi pravilnom rastu i razvoju uzgajane ribe.

masti

Sadržaj masti u hrani podstiče bolju kondiciju ribe, otpornost prema bolestima i toleranciju na promene temperature vode. Riboks hrana se izdvaja po visoko masno-kiselinskom sastavu, što obezbeđuje bolje zdravstveno stanje riba.

vitamini_i_minerali

Riboks hrana sadrži optimalan odnos vitamina i minerala, prilagođen potrebama različitih uzrasnih kategorija ribe. Koriste se isključivo termostabilne komponente, koje pored izloženosti visokim temperaturama ne gube svoja korisna svojstva.

proteini_biljnog_porekla

Riboks sadrži najkvalitetnije biljne proteine koje riba lako usvaja, a koji se dobijaju iz sojine pogače, proizvedene u našem pogonu, bez hemijskog tretmana.

žitarice

Kontrolisan, stabilan kvalitet žitarica je potreban za ujednačenost hrane. Sopstvenom proizvodnjom žitarica obezbeđujemo kontrolisan kvalitet sirovina, bez genetski modifikovanih organizama.

KVALITET KOMPANIJE

Kompanija ima strogo isplaniran i ispravno implementiran sistem kontrole kaliteta.

Kao proizvođači i prerađivači ribe, svesni smo naše odgovornosti prema kupcima, što nam je i glavni prioritet, pa tako za naše proizvode sa punim pravom možemo da kažemo da su:

  • zdravi
  • bezbedni
  • kvalitetni.

Kompanija je 2010. godine, dobila sertifikat za sistem menadžmenta kvaliteta prema EN ISO 9001:2008 sa HACCP principima čime su se u potpunosti stekli uslovi za izvoz na tržište u zemlje Evropske Unije.

Sistem kontrole kritičnih tačaka u proizvodnji, od ulaska sirovine u fabriku do isporuke kupcu, potvrđuje zadovoljavanje potreba klijenata koje se odnose na njihove zahteve za biološki ispravnom i zdravom hranom za ribe.

Nakon ovih, usledili su i sertifikati poputv IFS (International Food Standard) koji kompanija dobija 2012. godine. IFS predstavlja standard kvaliteta i standard za bezbednost hrane u jednom, razvijen kako bi proverio kompetentnost proizvođača hrane u pogledu bezbednosti, ali i kvaliteta hrane uz pomoć jednog instrumenta, odnosno standarda, čime se štedi i vreme i novac.

Cilj IFS standarda je da kreira konzistentan sistem evaluacije za sve kompanije koje snabdevaju trgovine na malo hranom. To se pre svega odnosi na robne marke velikih trgovinskih lanaca.