Šaran

>   VRSTE   >   ŠARAN

VRSTE

Šaran

Som

Tilapija

Brancin

Orada

Svinje

Živina

EKSTRUDIRANA HRANA ZA ŠARANA

šaran

RIBOKS hrana za šarana je visokokvalitetno hranivo prilagođeno poluintenzivnim i intenzivnim sistemima gajenja. Pažljivim odabirom sirovina, uz primenu vrhunskih tehničko- tehnoloških rešenja napravili smo ekstrudirano hranivo koje obezbeđuje kontinuirani prirast i  dobro zdravstveno stanje gajenih riba.

Sve veći pritisak na rentabilnot proizvodnje ribe u poluintenzivnim sistemima  nameće rešenje o intenziviranju postojećih objekata koji su konstruisani za ekstenzivnu proizvodnju ribe. Uvođenjem RIBOKS ekstrudirane hrane u odnosu na ishranu žitaricama moguće je intenzivirati proizvodnju od 30-200 %. Ovo su rezultati dugogodišnjeg iskustva primene RIBOKS hrane na našim ribnjacima koji su konstruisani za ekstenzivni sistem uzgoja.

Upotrebom ekstrudiranih hraniva na poluintenzivnim sistemima gajenja neophodno je znati da uticaj prirodne hrane na prirast riba nikako nesme biti zaboravljen. Naprotiv, potrebno je  obezbediti umereno podsticanje razvoja prirodne hrane sa svih poznatim agrotehničkim merama( prirodna dezinfekcija, đubrenje,agrotehnika ribnjačkog dna, odabir vrsta gajenih riba i njihov odnos…). Najekonomičnija proizvodnja u ovakvim sistemima se ogleda u konstatnom monitorungu( fizičko-hemijskih i bioloških parametara vode, zdravstvenog stanja i prirasta gajenih riba) u unapred projektovanoj proizvodnji na određenom objektu poznatog boniteta.